miercuri, 6 ianuarie 2016

Pactul cu diavolul

   În primul rând, vă datorez un “La mulți ani!”, pentru că aceasta este prima postare din noul an, 2016. Urmează un an plin de cărți pentru voi, “răsfoitorii”, garantez!
   Să începem cu un roman pe care l-am citit pe nerăsuflate într-un timp foarte scurt, Pactul cu diavolul de Jack Higgins. Această carte seamănă izbitor, în viziunea mea, cu volumele Contelui de Monte Cristo ale lui Alexandre Dumas datorită acțiunii violente, dată fiind neînfricarea protagonistului Martin Brosnan, aflat într-o închisoare de maximă securitate de pe o insulă din apropierea Franţei. Acesta era închis acolo deoarece, în anii scurşi de la terminarea Războiului din Vietnam şi până cu puţin timp în urmă, fusese cel mai activ agent al irlandezilor în războiul de guerilla dus împotriva englezilor. Închisoarea se afla pe Insula Belle, renumită datorită faptului că de acolo nu reuşise nimeni să evadeze, asemenea castelului D’If.
   Brosnan a fost trimis pentru a-l înlătura pe cel mai periculos criminal cu care se confruntă britanicii şi francezii, Frank Barry, fiind de partea lui Liam Devlin. El, ajutat de frumoasa fotografă Anne-Marie Audin, iubita din trecut al lui Brosnan, concepe un plan nebunesc pentru a-l ajuta pe acesta să evadeze şi astfel să ajute la prinderea lui Barry. Acest roman este unul de spionaj, cu arme, personaje infiltrate în serviciile secrete ale inamicului; m-a captivat și prin drama personajului Martin Brosnan, unul din ultimii oameni de cuvânt ai acelor vremuri, cel care dacă jura răzbunare, îşi respecta jurământul cu orice preţ.
   Puteți citi recomandarea mea de astăzi ascultând această melodie care mie îmi hrănește spiritul aventurier:  https://www.youtube.com/watch?v=uJ_1HMAGb4k
   P.S.: Faceți pact cu mine și mergeți pe încredere, nu recurgeți la metoda faustiană!


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu